Remake-designer vill bort från modevärldens säsongs-tänk

Remake-designer vill bort från modevärldens säsongs-tänk

Nu lanseras den hållbara design-kollektionen, Abloom Collection, av kreatören Joanna Skantze.

Abloom Collection är en re-make kollektion av upphittade begagnade collegetröjor av hög kvalitet som sedan smyckas ut med vintage tyger av Nordiska designers. Grundaren är Joanna Skantze, som nyligen lämnat reklambranschen efter många år, för att börja hålla workshops i kreativitet och spirituellt måleri.

”I mitt arbete med människor och deras kreativitet kom en insikt och idé till min första klädkollektion. – Abloom Collection. Att se sitt inre, plocka fram det man ser och visa upp för omvärlden.” säger Joanna.

Hållbart mode - Ett nytt sätt att tänka

Kollektionen består av omgjorda vintage collegetröjor och jeansjackor av hög kvalitet, som noggrant valts ut från Stockholms secondhand-butiker. Dessa plagg har sedan getts nytt liv genom att smyckas med vackra, nordiska, vintage-tyger så att de matchar i en spännande färgkombination. Därför finns det bara ett exemplar av varje plagg, vilket gör varje plagg unikt. Kärnan i kollektionen är hållbarhet. Att ta tillvara vackra tyger i ett möte med modern design, och låta de älskas om igen.

Abloom Collection blev verklighet när Joanna träffade sömmerskan, Fredrika, på en broderikurs där Fredrika var lärare. De båda delar intresset för re-make, handarbete och hållbarhet. De vill bort från modevärldens säsongs-tänk, där osålda kläder ersätts med nya.

”Våra plagg tillkommer i den takt de gör och vi visar allt vi har året runt, sommar som vinter. Slow fashion, kombinerat med kunskap om kvalitet på material och tyger, sömnad och broderi.” Säger Joanna.

”Jag hoppas att min remake kollektion ska inspirera dig att till att manifestera din egen personliga stil och med uttryck som går i linje med ditt inre djup. När du upptäcker din inre trädgård kommer du att blomma ut på ditt eget unika sätt.” säger Joanna. ”Som en tribute till den här processen av inre utveckling har jag designat en kollektion av collegetröjor och jeansjackor med olika uttryck, så att alla ska kunna hitta något som faller dem i smaken.”

Man kan se mer av dessa färgsprakande alster genom att följa Abloom Collection på Instagram. Om man vill lyckas köpa någon av dessa unika remake-kreationer kan man hålla ett öga på webbshoppen med samma namn.

Ämnen:

Hantverk Livsstil Design Textilindustri Mode Konst, kultur, underhållning Livsstil, mode, fritid Miljö, energi Hållbarhetsfrågor/CSR Företagande

Back to blog